Voeding en verzorging

Voeding

Alle voeding wordt elke dag vers bereid in onze keuken. Wij werken met seizoensgebonden groenten en fruit en hierin brengen we een zo gevarieerd mogelijk aanbod.
Dieetvoeding wordt door de ouders meegegeven.

Onze baby’s brengen zelf hun flesjesvoeding mee.  Wanneer de ouders het startsein geven om te beginnen met groentenpap of fruitpap zullen wij hierin volgen.  We geven dan ook enkel datgene dat voor de leeftijd van de baby van toepassing is.

Onze fruitpap wordt bereid met telkens slechts 2 smaaksoorten, zo worden de baby's de smaken gewoon. Vanaf 12 maanden leren onze baby’s ook stukjes fruit eten, vooral dan zacht fruit zoals banaan, kiwi, druiven, meloen.

De peuters eten 3 maal per week aardappelen, 1 maal rijst, en 1 maal pasta. Er wordt ook altijd gezorgd voor een stukje mager vlees, vis of een eitje.

Onze peuters leren ook vanaf 14 maanden om zelfstandig te eten. Dit begint met een diep bordje en lepel en evolueert naar een plat bord met mes en vork. Wij staan erop dat onze peuters alles leren eten. Ze moeten immers nog vele smaken leren kennen en dit kan enkel door ze dit enkele keren opnieuw aan te bieden.

Onze peuters drinken niet enkel na de maaltijden maar mogen uiteraard een hele dag door water drinken als ze daar behoefte aan hebben.

Verzorging

We verwachten dat onze kabouters ’s ochtends fris binnenkomen. Snottebellen en vuile luiers kunnen uiteraard ook al eens op weg naar de kribbe geproduceerd worden.

Onze baby’s krijgen om de twee uur een propere luier. Als we tussendoor iets ruiken, wordt er uiteraard sneller ververst.

Onze peuters krijgen op vaste tijdstippen een propere luier. Ook hier verversen we uiteraard bij elk verdacht geurtje. Peuters die met de zindelijkheidstraining bezig zijn worden hier persoonlijk in begeleid.

Wij werken niet met katoenen luiers, om hygiënische redenen, en beschikken over voldoende sanitair om onze kabouters een badje te geven bij ongelukjes.

Je kabouters loopt er ook steeds proper bij: we kuisen snottebellen af, handen en mond worden gewassen voor en na het eten,...